Sjukgymnastik

För att förhindra återfall och förebygga framtida skador är det väldigt viktigt att kroppen har full rörlighet och full styrka. De flesta människor får någon gång under livet ont i ryggen, nacken eller axlarna. All slags smärta påverkar humöret och ibland kan det göra så ont att man inte klarar av sina vanliga arbetsuppgifter. Smärta är en signal på att något i kroppen inte är som det ska.

Många av de som söker hjälp på Idrottsskadecenter har ont i nacken, axlarna eller ryggen men även bäckenledssmärta, fotledsmärta och huvudvärk är vanliga kontaktorsaker. Orsakerna till smärtan kan vara olika. Om man till exempel har ett ensidigt arbete och motionerar för lite kan musklerna stelna till. Utsätter man sedan kroppen för en hög belastning kanske den inte klarar av påfrestningen. Då kan man få sträckningar i muskler eller skador på leder och ledband. Smärtan kan också bero på olika slags skador, till exempel idrottsskador, fall eller slag.

1170673_10153170598175144_421175558_n

Vilken form av behandling används?

Träning/fysisk rehabilitering i olika former är alltid grunden men den kan se ut på olika sätt beroende på vilken skada man har. Vi ser till att lägga upp ett träning/rehabprogram med övningar som passar de besvär man har. Övningarna kan man göra hemma eller hos oss på Idrottsskadecenter beroende på hur utalade besvär man har. Träning är viktigt både för att förebygga återfall och för att resultatet av den behandling man får hos Naprapaten ska finnas kvar under en längre tid.

Hos oss på Idrottsskadecenter kan man behandlas med till exempel muskeltöjning, mjukdelsbehandling, kyla, värme, ultraljudsbehandling eller transkutan elektrisk nervstimulering, så kallad tens. Man kan även bli behandlad med metoder som mobilisering och manipulation för kroppens leder. Allt styrs av vilken diagnos som ställs samt vilken nivå av idrott/arbete patienten ska tillbaka till.

Allt startar dock med en idrottsmedicinsk undersökning där problemområdet/-skadan noggrant undersöks för att försöka ställa en preliminär arbetsdiagnos.

Vem kan söka sig till Idrottsskadecenter?

Till Idrottsskadecenter kan du komma oavsett om du är elitidrottare eller motionär. Vi behandlar alla lika – alla olika. Under klienter/referernser här på hemsidan kan du läsa om tidigare patienter som behandlats på kliniken.

Massage

Är du trött, stel eller bara överbelastad i din muskulatur kan en massage hjälpa dig att bryta detta och få dig på banan igen. Du kommer få hjälp av en certifierad massör med flera års erfarenhet som vet hur man såväl löser upp den hårdaste muskelknutan till att ge den skönaste avslappningsmassagen för den stressade individen. Vi erbjuder klassisk massage, idrottsmassage, bindvävsmassage och avslappningsmassage.

Under klienter/-referenser kan du läsa om tidigare patienter på Idrottsskadecenter.